i save the world...


baiklah esok ade paper ctu....
saya sedang study ok...
ok semua org tahu ari ni ada perlawanan bola sepak liga malaysia tu kan??
antara neg 9 n kelantan...
bilik sy dekat dgn bilik tv soo obviously sy ak terdenga tempias org menjerit di bilik tv...
ok diorang sgt gila dan kurang ajar sbb menjerit macam org mati laki padahal tgk bola je kot?? bukannnya world cup pon...
agaknye dyowg sume ni ta pandai na tgk world cup kot sbb tu bile tgk kelantan tersayang diorang tu pon da selok...
ok maafkan sy bersikap racial sikit tapi itu adalah satu fakta yg sy ta boley tipu..
kelantanese adalah sgt typical dan berpuak2.
when they sit in group, dyowg akn jadi kuang aja n jadi mcm babi...
ok back to my story, diorang menjerit macam pontianak yg sedang meroyan...
n i guess all the redang 3 people is pissed dgn pontianak ketiak busuk tu....
ok they r irritating like helll...
semakin lame semakin kuat bunyi nya so i cant take it anymore...
n i g la ke bilik tv n ckp secara baik yg harap paham yg kami na study...
it sounds kinda like this
"korang sume tade paper ke esok?? sy ade paper esok... bilik sy kat tepi tu je so tlg la diam sikit sbb kitorang na study.. soorry la kalau adik ke kakak ke tp tlg hormat kitorang na study... sy paham mmg korang tenga tgk bola tapi hormat sket org yg na study"
ok i ckp dgn suara yg agak ok... tade nada tinggi pon...

then i blk bilik n continue study.. but guess what?? diorang menganjing n semakin kuat diorang jerit n kali ni i mmg da ta tahan n rasa mcm da na meletop na mampos...
so i stand at my door n shouted,
"hoi korang ni kuang aja ke ta reti bahasa r???" at first diorang wat tataw. after yana wat bunyi bising kat pintu dyorang denga...n i sambong
"ta reti bahase ke yg kitorang na study?? hahhh??? da ckp elok2 na nganjing plk!! bapak kuang aja nye..."
n ade yg membalas," g la bilik lain n study"
i ckp " amboi ta akn bilik ak kat bawah ak na study kat bilik org lain... ta reti bahase ke?? da la menumpang kat sini tapi buat bising...bodoh gile cm bagos je.. ka ingat ka ni sape??"
eleh sape soh study last mnt? 000hhh 4 flat - ade yg membalas
i ckp"ahh klu ak 4 flat ke ape ka kesah ape??? skang ni ak na study..."
then they purposely scream kononnya sorak la without layan pe yg i da ckp...
i ckp " CELAKA!!!!!" n i bang my door...
i salin baju n suro yana tuka baju n we go straight to redang 3 rs house...
we complained n rs teros dtg n sound dyowg...
welllll im satisfied...
ok noise tu da smakin slow...
n i am sooooo happy that i actually win this case...
hahahahahah ta abes dari tu...
ade org ketok pintu.. n guess what, rs rupanye...
he asked wether i can  study ta?? n he explained to me n he manage to handle the situation...
hmmmm lepas dy keluar dari pintu...
pe yg sy dapat rasa is only joy....
sy rase di sayangi di bela n dah make my country proud!!!
i save the world...
im a superhero!!
yeah!!!!!!

I love myself!!!
thanx RS...
thanx yana... thanx :)

2 terbatok daroh:

Amalina Alwi October 31, 2010 at 12:49 PM  

org klantan mmg pelik pon.
patutnye kne buang ngeri tu dari mlaysia.

elydashahrir October 31, 2010 at 2:34 PM  

pelik dan mengarotttt....
ye lahhhh mansuh kan org keloantan dr malysia....

Post a Comment

YOU ARE NOW ENTERING ELYDA'S PAGE!!! LOADING.. PLEASE WAIT>>

The Followers

Hey, What do you think of my BLOG?

The Rythm

  © NOME DO SEU BLOG

Design by Emporium Digital